top of page

Hoe maak ik een bedrijfsvideo?
Iedereen kan het!


Ondanks dat een video maken tegenwoordig snel is gedaan, je pakt simpelweg je mobiel en je filmt, is het maken van een goede video complexer. Veel bedrijven verzanden in doe het zelf videomakerij. Die ene collega heeft een ludiek idee en pakt de camera op om te gaan vloggen. En zeker wanneer het werkklimaat zodanig liefdevol is dan wordt dat toegejuicht door de andere collega’s. “Want dat doet Irma van accounting er toch maar even erbij” Wanneer jouw videomarketing houtje touwtje is dan doet dat beeld meer dan je in de eerste instantie zou verwachten. Is dit een pleidooi van een verzuurde filmmaker die een trend ziet van doe het zelf videomakers en zijn klandizie ziet krimpen? Een “artiest” die zich onbegrepen voelt en neer kijkt op kijk-we-besparen-marketingbudget-doe-het-zelvers? Nee, zeker niet. Sterker nog.. het gaat totaal niet om mij. Ons vak is ook dienstverlening en advies. Zie het als advies.


Wat is dit “cringe” waar mijn tienerdochter het steeds over heeft?

Dat is Irma die ondanks een fiscale achtergrond toch lekker gek doet op de iPhone omdat je op je werk “ook lekker jezelf” moet kunnen zijn. Het geeft een menselijk inkijkje in jouw organisatie. Ze had laatst ook nog een topidee. Om met de hele afdeling een Tiktok te doen. Wat hadden we een lol samen. Zelfs Anneke deed mee met haar 52 lentes jong.


Zijn er geen succesvolle verhalen van zelfgemaakte video’s? Het gaat toch om de boodschap? Jij ziet je eigen bedrijf meestal door een gekleurde bril. Een initiatief van Irma zorgt voor reuring en je ziet dat er iets ontstaat. Iets gezamenlijks en bijzonders. Maar context is een bitch, zeg ik altijd. Zo’n video wordt het internet opgeschoten. Internet is als een tube tandpasta. Het is heel makkelijk om hem leeg te knijpen maar probeer het goedje er maar weer terug in te prakken. Precies…

Oh dus niet iedereen kan het…?


Beeldmakers weten hoe beeldvorming werkt. Althans dat insinueert het woordje “professioneel”. Je kunt verwachten dat wij weten wat we doen. We geven advies in wat wij denken dat werkt om jouw doel te bereiken. Video draagt steeds meer bij aan een beeld dat mensen van jouw organisatie hebben. Aan het beeld zit ook een gevoel verbonden. Dus ga daar zorgvuldig mee om. Wanneer jouw video content er gelikt uitziet dan zegt dat eigenlijk; ik neem mezelf serieus. Jezelf serieus nemen betekent nog iets belangrijkers; dat je de klant serieus neemt.

Wat moet ik nou met Irma? Laat haar ons maar bellen.


Irma is een gefingeerde naam. De echte naam is bekend bij onze redactie. Dat is namelijk Joke...


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page